Võrumaa noored keelehuvilised

Tuesday, January 31, 2012

Noorte mõtted

NOORTE IDEED EDASITEGUTSEMISEKS:
·       korraldada noortele keelelaagreid;
·       keelehuviliste rühma või organisatsioonile sobiva hüüdlause väljamõtlemine;
·       keelepäevade korraldamine;
·       kohtumised kirjanike ja ajakirjanikega;
·       teadvustada ka teistele noortele keele hoidmise vajalikkust ja korrektse eesti keele kasutamist;
·       tutvustada oma kooli õpilastele Võrumaa noorte keelehuviliste tegemisi, kaasata neid ka ühisüritustele.

Võrumaa noored keelehuvilised teatrilaagris

23. – 24. novembril said taas kokku 8. – 12. klasside Võrumaa noored keelehuvilised. Seekord toimus Võru Kesklinna gümnaasiumis teatrilaager.
Kogunesime pärastlõunal kella neljaks eesti keele klassi, seejärel registreerusime ning asusimegi teele F. R. Kreutzwaldi majamuuseumisse, seal tutvustati meile põhjalikult Lauluisa elu ja kirjanduslikku tegevust. Hiljem täitsime ka töölehe, mille küsimustele saime ekskursiooni käigus vastused. Koolimajja tagasi jõudes hakkas meile tutvumismänge õpetama Keiu Kess: see oli tõeliselt põnev, sest nii saime kõigiga tuttavaks ja julgust juurde. Peale seda olime veidi aega traavihobused ning läksimegi einestama kooli sööklasse, kus nautisime maitsvat õhtusööki. Järgnesid mitmed ringmängud, kus ebaõnnestuja sai mängujuhiks. Hilisõhtul tegime improvisatsiooni ning õppisime, mis tähendab stoppkaader.
Öö oli täis salapära ja põnevust: mõni luges raamatut,patareilamp käes. Kuigi ööuni jäi lühikeseks, ei olnud keegi meist hommikul väsinud, vaid ootatasime huviga uue päeva tegemisi. Pärast kosutavat hommikusööki hakkas meilgi tund, nimelt teatritund. Teatritunni viisid läbi Keiu Kess ja Silvi Janson, kus õpetati meile läbi mängu ümberkehastumist. Seejärel jaotati meid kaheks rühmaks: esimene pidi välja mõtlema näidendi Kalevipojast, teine läks improviseerima.
Lõpuks pidime oma tööd laval kõigile esitama. Meie etenduses kohtus Kalevipoeg Justin Bieberiga, kahe inimsööjalehmaga, kes teda jalast puresid, metsameeste, piraatide, presidendi ning politseinikega.
Need kaks päeva olid veedetud lausa imeliselt ning teatrilaagrikogemus oli võrratu.
Jään pikisilmi uut laagrit ootama.

Annabell Dontsov
6. klass